Sensommar

Jag älskar sensommaren. Nu kan jag ta det lugnare när alla andra är på jobbet. Ta promenader i skogen, träffa vänner , jobba på i lagom tempo.Jag har tid för min egen yoga träning, tid för sjukgymnastiken och den viktiga meditationen.

Jag hinner reflektera och skriva, fundera och stödja de som har det jobbigt. Att lyssna utan att döma. Att verkligen lyssna och efter det kanske komma med infallsvinklar.

Det är verkligen en konst i sig att kunna bara lyssna och ta in vad en annan människa vill tala och dela med dig.

Vännen, jag finns här och lyssnar.

Vännen jag ser dig, jag hör dig.

Detta är nog det finaste du kan ge en annan människa. Detta sa även Thinh Nath Than ( Buddistmunk och andlig lärare) i en liten video jag såg.

Jag läste boken om aktivt lyssnande för över 30 år sedan. Jag har alltid försökt praktisera detta med mina barn.

Mina två vuxna barn mår väldigt bra. De är aktiva och positiva, ser och tar möjligheterna att leva och uppleva , lära och utvecklas. Det gör även min tonåring. De har inte samma pappor och vi har inte alltid haft det så lätt!

Vad jag upptäckt nu med vänner och bekanta är att så otroligt många människor mår inte bra. Många drabbas av sjukdomar och dödsfall. Många mår dåligt psykiskt. Väldigt många anförtror saker till mig. Jag är glad för att de ger mig det förtroendet. Märker också att många vill inte ändra sina liv för att få ett bättre liv. Jag menar då att äta mest vegetariskt, röra på sig, gärna göra yoga och så det allra viktigaste för själen att göra mindfulness och så småningom meditation. Att tro på en större kraft, kalla den universum, kärlekskraften , source eller Gud. Vara ödmjuk och be om hjälp.

Jag tror på en bättre värld där vi är mera ödmjuka och hjälpsamma, där vi lyssnar och stödjer varandra. En värld där jorden och människorna lever i ett stillsammare mera kärleksfullt liv.

Allt börjar i dag. Nu. Med dig själv.

Kram Pia

Kärleksknuten Design Pia Bohlin Kärlek till dig själv Kärlek till andra Kärlek kan hela världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s