Allt består av energi

Jag har bestämt mig för att börja skriva i bloggen då och då eftersom jag tycker om att skriva. Jag är en djuping skulle man kunna säga. Jag vill förstå och bearbeta det dom händer i mitt liv. Jag vill förstå mina tankar och känslor, förstå varför jag reagerade si eller så. Jag vill också förstå varför andra sa eller gjorde si eller så. Jag vill förstå  mekanismen bakom handlingar och ord. Jag vill förstå hur allting hänger i hop. Jag har också en väldigt djup längtan att verkligen få vara ett med min själ, vara ett med mitt inre, vara ett med universum. Jag vill förstå kraften bakom allt vackert i vår värld. Jag vill förstå skaparen och skapelsen. Jag vill det på sanning och därför har jag en väldigt bra meditation och jag mediterar varenda dag 1-2timmar. Jag känner en sådan frid när jag gör det. Ett sådant lugn. En sådan kraft som vill komma ut i kreativitet och annan handling. Jag känner sådan medkänsla med djur och människor och allt som lever. Jag känner stor kärlek till livet och allt som sker i livet på jorden.  Jag känner kärlek till människor och ser att väldigt många har det jobbigt antingen med fysiska sjukdomar eller så mår de dåligt mentalt och känslomässigt, väldigt många.  Djuren lider eller så blir de behandlade som små människor i stället för mänsklig kontakt. Djuruppfödningen och djurindustrin är fruktansvärd. Jag är vegetarian sedan många år.  Det känns fint att det numera alltid finns vegetarisk mat att köpa i så gott som varenda affär. Det är jätteroligt att fler och fler väljer det vegetariska alternativet. Det går ju numera oftast att få vegetariskt alternativ på de flesta restauranger. Jag var på en kryssning i helgen till Åland och då blev jag väldigt glad att en liten sida av buffen var bara med vegetarisk mat, även om köttbitarna var såå många fler och i så många olika varianter. Köttindustrin är den största boven när det gäller utsläpp av koldioxid. Djuren lider och det de känner lagras så klart i köttet. Djuren får oftast hormoner för att växa snabbare och antibiotika eftersom de ofta blir sjuka i sin trånga stressade tillvaro.  Detta lagras naturligtvis också i köttet.  Många mnniskor är sjuka, många mår dåligt….tror köttindustrin är en orsak. Kött är också tungt och det går inte att brytas ner ordentligt i tarmarna utan en del fastnar i tarmväggarna. Kött är också starkt försurande.  Om man älskar djur och det gör ju många och ändå äter man dem , det har jag lite svårt att förstå MEN jag dömer ingen. Alla gör som de vill och känner behov av. Jag sitter inte och kommenterar vid ett bord hur äcklig deras mat ser ut eller hur oansvariga de är mot jorden och sig själva. Nej, jag sköter mitt och gör så gott jag kan.  När vi åt buffe på Ålandskryssningen så åt alla vid mitt bord mängder av kött. Den enda tanke jag hade var att det är ett otroligt slöseri a v djur men den tanken höll jag för mig själv. Alla gör det som de ska eller vill , så är det. Tycker dock att skolan skulle uppmärksamma och ta upp detta mera, endast kunskap kan ge den insikt och förståelse för djuren , jorden och deras egen hälsa. Min son blev retad när han åt vegetarisk mat i skolan. Jag pratade med rektorn om detta. han sa att han gärna såg mera vegetarisk mat i skolan men det var mycket motstånd från föräldrar och andra. Förvånansvärt tycker jag.  Våran katt var så himla fin och mysig, snäll och social. Han är i katthimlen nu. Våran lejonhuvade kanin är såå söt och otroligt snäll, mjuk och go.  Jag är säker på att mina barn har blivit riktiga djurvänner när de fått vara nära djur som de brytt sig så mycket om.  De som är allergiker kan ju inte ha djur men då får man prata om det och se på djurprogram. Sverige har superbra djurprogram och andra barnprogram. Alla kan och vill inte vara vegetarianer men alla kan bli mera medvetna och äta mindre kött.  Av vegetarisk mat blir du inte lika däst och trött, du får mera energi. Att praktisera yoga hör egentligen ihop med vegetarisk mat .

Med massor av medkänsla och kärlek

Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s